Kasvivärjäys -info!

Kasvivärjäyksestä kysytään paljon, joten koitin tänne kasata infoa kasviväriin tutustuville ja kertauksena jo aiheesta tietävillekin!

Kasvivärjäyksellä hiukset värjätään siis kasvijauheella ja vedellä, ilman synteettisiä kemikaaleja tai hapetteita. Hiusten oma pohjaväri vaikuttaa aina lopputulokseen ja hiuksessa olevat sävyerot näkyvät myös värjäyksessä. Kasviväri ei vaalenna hiusta!

Kasvivärijauheita

Aiemmin hapeteväreillä värjättyä hiusta voi myös värjätä kasvein, ottaen huomioon lähtötilanteen. Kasvivärjäys on prosessi ja värin tekeytyminen voi viedä aikaa. Jos esim. hiuksissa on vanhaa vaalennusta voi halutun lopputuloksen saaminen viedä parikin värjäyskertaa, jotta väristä tulee riittävän syvä. Väriä ei voi valita värikartasta, vaan toiveista jutellaan etukäteen ja valitaan yksilöllinen värisekoitus. Koska väri tekeytyy vielä päiviä värjäyksen jälkeen, niin esim. vihertävyyttä ei kannata säikähtää, vaan se on normaalia ruskeissa sävyissä. Kasvivärit ovat pääsääntöisesti lämpimän sävyisiä, tummiaruskeita, suklaanruskeita, beigejä, toffeita, kuparia, oranssia, punaista….

Kasviväriin siirryttäessä hiuksia suositellaan hoidettavaksi luonnonkosmetiikkatuottein. Jos hiuksissa on paljon muotoilutuotekertymiä tai epäpuhtauksia suosittelen syväpuhdistusta savella tai merilevällä. Kasvivärjäyksen jälkeen on hyvä olla pesemättä hiuksia pari päivää ja jatkossa käyttää pesuun luonnonkosmetiikkaa sillä voimakkaat tuotteet haalistavat väriä. Kasviväri on kerrostuessaan hyvin pysyvä, joten en suosittele sitä tiuhaan väriä vaihtaville. Esim. indigoa sisältävää väriä ei voi vaalentaa vaan siitä tulee vihreä.

Kasvivärjäyksissä käytän pääsääntöisesti Ekopharman värijauheita. Tuotteissa yhdistyvät intialaiset värikasvit sekä kotimaiset hiusyrtit. Kavivärjäys on hoitava käsittely jonka jälkeen hiukset ovat tuuheat ja kiiltävät.

Alla kuvia tekemistäni kasvivärjäyksistä.

You Might Also Like

Tuote-esittelyssä: Ekopharma Hilla shampoo

Tuote-esittelyssä: Ekopharma Hilla shampoo